Välj en sida

Hembygdsföreningen

Jävre Hembygdsförening ansvarar för byagården belägen på Hammarbacksvägen 18. Den lokalen kan man hyra både för föreningsmöten eller som festlokal. Det finns även en bagarstuga att hyra i anslutning. Mer information finns vid byagården eller på vår Facebooksida Jävre Hembygdsförening.

Hembygdsföreningen värnar om en by där gemenskap, natur och trivsel är i fokus. Besök gärna Degersjön där det både finns grillplats och möjlighet låna båtar.

Högberget intill bjuder in till fin utsikt dessutom den med en grillplats.

På byns badplats finns det även grillplats och ytor både för lek, spel och bad. Föreningen har som plan utveckla Bunässand än mer på sikt tillsammans med Jävre utveckling AB.

Sommartid ser vi gärna att blommor planteras ut och vid juletid att byn får en fin julgran som lyser upp och skapar stämning.

I övrigt anordnar vi gärna diverse föreläsningar, aktiviteter. Kom gärna med förslag. Vi vill gärna bidra med att Jävre lever och att byns invånare träffas och umgås.

Gärna kontakt via FB eller mail
hembygdsforeningen@javre.se
fb.me/javrehembygdsforening

Föreningens uppgift är:
Att handa hushålls och byaangelägenheter, samt verka och arbeta för en levande landsbygd
Att stödja och uppmuntra förslag och initiativ som gagnar byn och dess invånare.

Adress

Telefonnummer

Hemsida

Instagram

Andra föreningar

Jävre VVO

Jävre VVO

Förr var jakten ett sätt att överleva. Idag är jakten ett sätt att komma nära naturen och ta tillvara på det överskott som naturen ger, och att följa näringskedjan från gräs till gryta. Det är även ett ekologiskt alternativ till kött från tamdjur. Vi välkomnar nya...

Jävre IF

Jävre IF

Jävre IFs verksamhet:  Ungdomsfotboll, gruppträning/gympa, och innebandy. Samt att hålla igång byns idrottsanläggningar; fotbollsplan, hockeyplan, tennisplan och skidspår.

Kustkyrkan

Kustkyrkan

Välkommen till Kustkyrkan! Kustkyrkan är en kristen församling som bildades 2003 då EFS och Baptistförsamlingen i Jävre valde att lägga ner sina respektive församlingar för att tillsammans bilda en ny församling. Detta var en spännande process där vi grundligt...

PRO

PRO

Du är välkommen i vår förening om du har någon form av pension eller är gift/sambo med en pensionär. PRO är en politiskt obunden organisation varsuppgift är att tillvarata pensionärernas intresse i olika samhällsfrågor samt bedriva en social verksamhet i form av Olika...

Hamnföreningen

Hamnföreningen

Hamnföreningen är en förening med drygt 50 medlemmar som tillsammans har hand om båthamnen i Jävre. Vi verkar för att det ska finnas en fungerande båthamn i byn med service för medlemmar och gäster som kommer till Jävre med båt.